CONCLUSIE

[ TERUG NAAR RESULTATEN ]

Bij dit onderzoek is gebleken dat jongens inderdaad over algemeen zwaarder wegen. Uit de laatste grafiek (dus de grafiek van als je geen onderscheid maakt tussen eeneiig, twee-eiig van hetzelfde geslacht en twee-eiig van verschillend geslacht) kan je zien dat jongens gemiddeld bij een tweeling geboorte 2684,19 gram wegen en meisjes daarentegen maar 2483,28 gram.

Als je wel onderscheidt zou maken tussen de geboortes van hetzelfde geslacht en verschillend geslacht kan je zien dat:

2 Jongens die samen worden geboren wegen gemiddeld: 2648,7 gram
2 Meisjes die samen worden geboren wegen gemiddeld: 2435,67 gram

En als je dan nog verder kijkt naar het geboortegewicht van een tweeling bij een geboorte van verschillend geslacht weegt het meisje 2552,98 gram en de jongen weegt 2747,57 gram

Dus op welke manier je ook kijkt de jongen weegt "altijd" zwaarder. Als we het artikel van het ziekenhuis uit Den Haag; het Medisch Centrum Haaglanden (Westeinde en Anthoniushove) van gynaecoloog Corla Vredevoogd, erbij nemen kunnen we als conclusie trekken dat dit best nog eens waar kan zijn.

De representativiteit van dit onderzoek is:
De wortel van de aantal gegevens is fout, dat is in ons geval:
--> De WORTEL van 294 reacties = 17,15. Dat houdt in dat 17,15 van de gekregen reacties "fout" zijn. Procentueel gezien is dit maar = 5,83 % van alle reacties die als fout kan worden gezien.

[ TERUG NAAR ANDERE CONCLUSIES ]